luni, 2 ianuarie 2012

DESPRE CONTESTAREA DECIZIILOR DE PENSII


PENTRU
Cadrele militare in rezerva sau retragere a caror drepturi de pensii au scazut
ca urmare a recalcularii sau revizuirii pensiilor

   Cadrele militare in rezerva sau retragere a caror drepturi de pensii au scazut, ca urmare a recalcularii, sau revizuirii pensiilor, la primirea deciziilor trebuie sa formuleze contestatii cat mai pertinente posibil.
  Contestatia o scrie fiecare, nu sunt tip si trebuie facuta in termenul legal de 30 de zile asa cum prevede Leg.263/2010, de la primirea respectiv de la data postei locale. 
  Se poate contesta inclusiv scoaterea petentului din baza de calcul a pensiei asa cum era prevazuta in legea 164/2001 si trecerea abuziva in baza de calcul prevazuta de leg.165/2011(OUG 1).
  Se poate contesta tabelul cu venituri realizate daca sa constata diferente intre ce stie petentul si cel oficial.
  Se poate contesta dupa caz incadrarea gresita sau neancadrarea  in una din grupele de munca, pentru o anumita perioada de activitate.
  Se poate contesta ne introducerea primelor sau a altor sporuri specifice in baza de calcul.
  Se poate contesta neincluderea in baza de calcul a salariilor compensatorii pentru care s-a retinut impozit.
  In cazul persoanelor care au lucrat dupa iesirea la pensie, pentru a putea beneficia de cumularea vechimii, trebuie sa se adreseze cu Cartea de Identitate la Casa teritoriala de Pensii de unde o sa primeasca  Adeverinta cu locurile de munca si cu vechimea suplimentara. Aceasta se trimite in original, împreuna cu cererea sa  in care se specifica ca nu beneficiaza de alt tip de pensie., impreuna cu Contestatia, sau separat, titularul pastrand o copie. 
  Contestatiile trebuie obligatoriu trimise cu confirmare de primire la Casa Sect. de Pensii a M.Ap.N. cu specificarea PENTRU COMISIA DE CONTESTATII.
  Termenul legal de raspuns de la data primirii este de 45 de zile si curge de la data confirmarii primirii, sau de la data trimiterii.
  La expirarea acestui termen, in caz de solutionare nefavorabila, sau de neprimire a raspunsului, se deschide proces la instanta competenta de la domiciliul paratului.
 
ANCMRR VRANCEA
Chirica Aurelian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu